DRUŠTVENE MREŽE

Tko su najutjecajniji Twitteraši na svijetu?

Iako je Twitter u svijetu postao vrlo popularan servis i za pojedince i za poslovne subjekte, Hrvati još nisu shvatili njegov potencijal.

Information architects objavili su popis 140 najutjecajnijih Twitteraša prema kriterijima broja Tweetova, „followera“, datuma pridruživanja i utjecaju.

Veliki PDF poster grafički prikazuje utjecaj pojedinaca i tvrtki na Twitteru (najveći krugovi su osobe s najvećom listom, blizina centru ovisi o vremenu pridruživanja Twitteru, a trag predstavlja broj sljedbenika), na kojem se mogu naći zaista velika imena iz svijeta showbizza i businessa. Među najpopularnijim twitterašima su odavno Ashton Kutcher i njegova surpuga Demi Moore, zatim voditeljica Oprah Winfrey i osnivač Microsofta Bill Gates. na popisu su i celebrity zvijezde Paris Hilton, Britney Spears i sve popularnija pjevačica Lady Gaga, ali i svjetski poznati književnik Paulo Coelho.

U Hrvatskoj Twitter još nije zaživio. Iako je svoje Facebook profile otvorilo oko milijun Hrvata, na Twitteru je tek oko 5 tisuća domaćih profila. Stoga je i više nego očekivano da na gore spomenutom popisu nema hrvatskih twitteraša. Želite li uvid u domaći twitter scenu, provjerite rejting pojedinih profila web stranicama Cvrk.org. Pronaći ćete i Jutarnji.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:13