Iz arhive Globusa

Nas 50 Baruna za blagdanskim stolom

U klapi pjevamo nas sedmero braće i jedna sestra. Počeli smo prije osam godina, kao amateri, po principu: “Hajmo se naći i malo pjevati.” No sve je u međuvremenu postalo vrlo ozbiljno: nastupi, probe više puta tjedno. Ali živimo na raznim stranama pa nam je klapa najbolji način da još više provodimo vrijeme zajedno

I ove će godine Nadica Barun na Badnjak oko sebe okupiti svu svoju djecu. Zajedno će, u obiteljskoj kući u Rakitju, s njom svi oni, danas odrasli muškarci i žene sa svojim obiteljima, sjesti za blagdanski stol, zajedno će otići na svetu misu i međusobno si čestitati Božić pa podijeliti poklone. Većina hrvatskih obitelji Badnjak će provesti na sličan način. Međutim, okupljanje Baruna pod istim krovom ozbiljna je logistička operacija.

Nadica Barun ima, naime, dvanaestero djece, njihove supruge i čak 20-ero unučadi. Dvoje novih upravo su na putu.

Bit će stoga posla u kuhinji, jer 50-ak ljudi na jednom mjestu, nije mali broj.

“Tako živimo otkad znamo za sebe, tako će uvijek i biti. Jako smo bliski i povezani. Zajedno provodimo puno vremena. Nas Baruna je toliko da više ni rođendan ne možemo organizirati, a da se ne pojavi najmanje 40 ljudi. Ali s hranom će uskočiti, kao i uvijek, naše sestre i supruge. Na Badnjak ćemo prostrti jedan veliki raskošni švedski stol”, govori Hrvoje, jedan od ukupno devetero braće u obitelji.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:00