Ugovor s đavlom - Globus.hr

Poučna priča o Jadranki Hruščov i Sovjetskoj demokratskoj zajednici

Atmosfera straha kakva danas vlada u HDZ-u vladala je još jedino u komunističkim partijama SSSR-a i satelitskih sovjetskih republika

Bivša predsjednica HDZ-a nenadano se pojavila na folklornoj manifestaciji Vinkovačke jeseni, i u gradskom komitetu HDZ-a, čitamo u novinama, nastala je opća panika. Nitko od dragih gostiju, ni župan, ni gradonačelnik, ni potpredsjednik Sabora, niti itko od viđenijih domaćih hadezeovaca, nije se pojavio u loži da pravi društvo donedavnoj šefici.

Još jučer dragoj su se Jadranki kleli na vjernost - na skupnoj fotografiji vinkovačkog odbora HDZ-a iz 2010. oko mudre šefice krezavo se smiju desetorica muškaraca izbijenih zuba - a sada odjednom svih uhvatila neka jesenska viroza. Pročelnik u gradskoj upravi čak je voditelju programa zabranio da protokolarno pozdravi gošću iz Zagreba, sve se nadajući da će glas o njegovoj odanosti Revoluciji stići do druga Karamarka u Zagrebu, i da će Partija znati to dostojno nagraditi na sljedećim izborima.

Bivša premudra predsjednica ostala je tako sama u pustoj svečanoj loži, kao da je božeprosti gubava. Seoski se partijski glavešine za to vrijeme zaključali u kuće i umiru od straha da ih drug Karamarko slučajno ne vidi u istoj županiji s Jadrankom Kosor. Nervozno nazivaju urednike lokalnih novina, pa ispod glasa provjeravaju jesu li one krezube fotografije iz 2010., kako je dogovoreno, spaljene u Spačvinim pogonima za proizvodnju briketa. I je li direktor Spačve sigurno naš čovjek.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA