Bandić 17,8% Bernardić 15,3% - Globus.hr

TAJNO ISTRAŽIVANJE KOJE JE ŠOKIRALO I SDP I HDZ

Bandić 17,8% Bernardić 15,3%

Globus prvi donosi rezultate istraživanja o popularnosti zagrebačkih političara, potencijalnih kandidata za gradonačelnika: za SDP, najjaču stranku u gradu, oni su ispod očekivanja, za HDZ su katastrofalni, a za sadašnjega prvog čovjeka metropole izvrsni

U utrci za mjesto gradonačelnika Zagreba Milan Bandić vodi sa 17,8 posto podrške Zagrepčana ispred SDP-ova kandidata Davora Bernardića, kojeg podržava 15,3 posto stanovnika glavnog grada.

Tjednik Globus uspio je doći do tajnog istraživanja o rejtingu zagrebačkih političara o kojem se već nekoliko tjedana naveliko priča u političkim i poslovnim krugovima iako samo istraživanje nitko nije vidio. Na uzorku od 800 ispitanika anketu su telefonskim putem provele Preclarus komunikacije i Millennium promocija koja nam je odlučila i ustupiti istraživanje i tako spriječiti daljnje manipulacije rezultatima ankete.

Naime, svaka stranka tvrdila je da prema tom istraživanju njezin kandidat najbolje stoji, pa su SDP-ovci pričali kako Bernardić vodi, Bandićevi suradnici da zagrebački gradonačelnik ima najveću podršku, a HSSL-ovci da je na vrhu njihov kandidat Vladimir Ferdelji i tako dalje…

Kako je istraživanje radila Millennium promocija koja je uspješno vodila zadnje dvije kampanje Milana Bandića za gradonačelnika, a nakon toga i prvi krug predsjedničkih izbora u kojem je Bandić zauzeo drugo mjesto i tako ušao u drugi krug, zanimalo nas je tko je naručitelj ovog istraživanja?

U Millennium promociji kažu kako već dvije godine ne surađuju s zagrebačkim gradonačelnikom, a isto su nam potvrdili i suradnici Milana Bandića.

No, posljednjih tjedana u PR krugovima može se čuti kako su se Millennium promocija i Božo Skoko približili Davoru Bernardiću.

U Millenniumu kažu kako ni to nije točno, nego da je riječ o istraživanju koje su naručili za svoje potrebe i dodaju kako će raditi slična istraživanja tijekom cijele kampanje za više hrvatskih gradova.

Vratimo se sad rezultatima istraživanja.

Dakle, Bandić je trenutačno vodeći kandidat što je neugodno iznenađenje za SDP u kojem su računali da se Bandić nikad neće oporaviti nakon kraha na parlamentarnim izborima, kad nije bio ni blizu izbornog praga u zagrebačkim izbornim jedinicama, a kamoli u ostalim regijama.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA